המלצה לארוחת בוקר קצת שונה אבל בריאה מאוד ועשירה בויטמינים, מינרלים, סיבים, חלבון ושומן איכותי ומה לא... מה שנחמד שבכול פעם אפשר להכין אותה בטעמים אחרים.
2כפות שיבולת שועל (קואקר) להניח בקערה לכסות במים רותחים ולחכות עד שהמים יספגו ושיבולת השועל תתרכך
להוסיף כף גרעיני חמניות כף זרעי דלעת פרי אחד או שנים חתוכים לקוביות אופציות לגיוון חמוציות, צימוקים, פירות יער, אגוזים למינם, שומשום, סלרי, גזר, שומר, סלק טרי קצוץ, נענע קצוצה, מיץ תפוזים כפית זרעי צ'יה (אופציה) ועוד כיד הדמיון אפשר לשלב עם יוגורט עיזים ומעט דבש
ממרח טופו בטעם כבד 1 בצל גדול מטוגן במעט שמן עד לצבע חום 1/2 חבילה טופו (לא מהונדס גנטית) חופן אגוזי מלך 2 שיני שום כף שמן זית מלח פלפל, אפשר מעט לימון אפשר להוסיף בזיליקום או פטרוזליה או נענע או כוסברה בהתאם מה שאוהבים
הטופו בשילוב עם האגוזים נותנים ממרח עשיר בחלבון בריא ומזין ואפשר לאכול אותו מרוח על פרוסת לחם שיפון או דגנים עם סלט ירוק ויש לנו ארוחת ערב או אפילו צהרים קצת שונה
סלט סלק וגזר למניעת עצירות 1 סלק מגורר 1- גזר מגורר 1 כף שמן זית מיץ מחצי לימון מעט מלח (אפשר גם בלי) לתוצאות מיטביות לאכול בבוקר על קיבה ריקה או עם הארוחות
מידע על שיבולת השועל
• שיבולת-שועל (שם מדעי: Avena sativa) גדלה באקלים ממוזג ופורח באביב. שכיח בכל אזורי הארץ להוציא דרום הנגב ולמרומי החרמון מכילה: • כ-16% חלבון, מה שהופך אותה לאחד הדגנים העשירים בחלבון.
עוד ערכים תזונתיים שנמצא ב-100 גרם שיבולת שועל: אנרגיה קק"ל – 389 שומן כללי - 6.9 גרם ברובו שומן בלתי רווי פחמימות - 66.27 גרם. שיבולת השועל מכילה גם ויטמינים מקבוצה B, חומצה פולית, סידן, אבץ, אשלגן וברזל.
• שיבולת השועל עשירה במגנזיום (276 מ"ג), • תכולת סיבים תזונתיים גבוהה, 10.6 גרם ב-100 גרם. כוס שיבולת שועל מספקת 16.5 גרם סיבים תזונתיים, כאשר הכמות היומית המומלצת היא בטווח של 40-20 גרם ליום. • לשיבולת שועל בצורותיה הגסות יש מדד גליקמי נמוך, לכן היא עשויה לתרום לאיזון רמות הגלוקוז בדם ולירידה במשקל.
שיבולת שועל וכולסטרול שיבולת שועל הוכחה באופן עקבי מזה 50 שנה כמפחיתה טרשת עורקים. כדי לזכות בהגנה חמצונית מקסימלית, יש להוסיף לדייסת שיבולת השועל פירות עתירי ויטמין C כגון גויאבה, קיווי, תותים ופירות יער.
האם יש גלוטן בשיבולת שועל? באופן עקרוני שיבולת שועל לא אמורה להכיל גלוטן, אבל היא מכילה אבנין, חלבון דמוי גליאדין (החומר הפעיל בגלוטן). לכן, ברוב המקרים היא אינה מומלצת לחולי צליאק. כמו כן, מאחר שהיא גדלה בדרך כלל לצד שדות חיטה, יש חשש מפני תכולת גלוטן. כיום יש שיבולת שועל שמגודלת בנפרד משדות החיטה ועל אריזתה מצוין כי היא אינה מכילה גלוטן.
סלק
• מומלץ לצרוך סלק עם שמן זית שעוזר בספיגת המינרלים • לשתות סלק כמיץ טרי - בצורה זו ספיגת המינרלים והויטמינים היא היעילה ביותר. • סלק מומלץ לבשל מעט ועם הקליפה על מנת לצמצם איבוד ויטמינים • כדאי לצרוך כ 2 יחידות סלק בינוני ליום • אכילת סלק תורמת למניעת מחלות לב והורדת לחץ דם וחיזוק המערכת החיסונית • אכילת סלק תורמת לבריאות מערכת העיכול אכילת סלק מסייעת בהשמדת תאים סרטניים • צריכת סלק עוזרת מאוד לטיפול בעצירות בלי לגרום לגזים ולנפיחות • צריכת סלק מועילה במצבי חוסר דם ואנמיה
|