רבים מאיתנו נוהגים לסיים ארוחה כזו בשתיית כוס תה.
התה החם והריחני גורם לנו לתחושה טובה של בריאות ורעננות. מעניין לגלות כי התחושות הללו מגובות גם במחקר מדעי.
תה ירוק מונע עלייה בשומני הדם לאחר הארוחה ידוע כי לאחר ארוחה שומנית עולים רמות שומני הדם (טריגליצרידים). חוקרים שבדקו את עליית שומני הדם בקרב נבדקים שצרכו לחם עם שכבה עבה של חמאה גילו כי בקבוצה ששתתה תה ירוק עם ארוחה זו, רמות שומני הדם היו נמוכות יותר, בהשוואה לקבוצת הביקורת. לכן, אם אתם סובלים מרמות גבוהות של שומנים בדם כדאי לכם לסיים את הארוחה בשתיית ספל או שניים של תה ירוק.
תה ירוק ושמירה על בריאות הפה לאחר הארוחה שתיית התה הירוק בסיום הארוחה מסייעת גם לשמירה על בריאות הפה והשיניים. האם ידעתם כי התה הירוק הינו מקור טבעי לפלואור, ושתייתו מגבירה את זמינות הפלואור בחלל הפה. התה הירוק מפחית את החומציות בפה וחוסם את הקישור של חיידקי חלל הפה לקולגן שבשן. מחקר אחר מצא כי לתה הירוק יכולת גם להפחית ריח רע מהפה.
תה ירוק ושמירה על הערנות לאחר הארוחה הרבה מאיתנו עייפים אחרי ארוחת החג הכבדה, וחלק מאיתנו עוד צריכים להגיע הביתה... בחירה בקפה עתיר בקפאין עלולה להביא להפרעה בשינה! שתיית תה ירוק מכניסה אותנו לפוקוס מבלי להעמיס על הגוף כמויות גבוהות של קפאין.
|